“Her Zaman Aramızda Olanlar”

Üniversitemiz, Sivas Belediyesi ve İl Müftülüğünün iş birliği ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Her Zaman Aramızda Olanlar” adlı engelliler gününe özel söyleşi gerçekleşti. Söyleşiye birçok önemli isim katıldı. 


Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Rektör Başdanışmanı ve CENGEL (Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi) Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. 

“Göreve geldikten sonra CENGEL isimli engelliler birimini kurduk” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Âşık Veysel’in ‘Kâfidir’ şiirini okudu.

Rektörümüz, engelli öğrencilerimizin ve personelimizin sorunlarını gidermek amacıyla kurulan CENGEL’i anlatarak, “2-3 yıldır Sivas’ta çok güzel şeyler yapılıyor. Sadece üniversite olarak düşünmedik biz bunu. Bir şehrin engellilerine, gönlü engelsiz kardeşlerime burada hizmet veriliyor ve bu hizmet devam edecek. Baki kalacak. Engellilik hâli bir gün değil. 3 Aralık her ne kadar Engelliler Günü de olsa bu hatırlamak için… Engellilik 2 Aralıkta da devam ediyor, 4 Aralıkta da devam ediyor. Yıl boyu da devam ediyor. Biz şuna inanıyoruz; bir baş ağrısı bile olsa, bunun bir sevap karşılığı olduğunu biliyoruz. Günahlarımıza bir kefaret olduğunu biliyoruz. Kardeşlerimize elbette yardımcı olacağız. Âşık Veysel bir röportajında şöyle diyordu; ‘Eğer görmüyor olsaydım ben köyümde bir çoban olurdum, kör oldum Âşık Veysel oldum.’ Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın koordinatörlüğünü üstlendiği programda, Devecioğlu, Şahin ve Geçkil aileleri ile söyleşi gerçekleştirildi,  program sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
 



Haber Tarihi : 07.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER