SCÜ’nün Yurt Dışı Üniversiteleri ile İşbirlikleri Devam Ediyor

Üniversitemize Erasmus kapsamında yurt dışından ziyaretler devam etmektedir. 

 

Bu kapsamda Moğolistan’dan Mongolian University of Science and Technology, Sudan'dan Sudan University of Science and Technology ve Cezayir'den University of Algeria 2 üniversitelerinden pek çok sayıda akademik ve idari personel Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile Senato salonunda bir araya geldiler.

 

Ziyarete Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ve Ofis çalışanları da katıldılar. 

 

Toplantıda Mongolian University of Science and Technology Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında ikili anlaşma da imzalandı. Anlaşmayı misafir Üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Namnan Tumurpurev imzaladı. 

 

Sohbet eşliğinde geçen ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız misafirlerimiz ile sohbet ederek misafirlere üniversitemiz ve şehrimizle ilgili duygu ve düşüncelerini sordu.

 

Üniversitemizin Erasmus konusunda ülkemizde çok önemli bir konumda olduğunu, Erasmus sayesinde hem Avrupa hem Avrupa dışından pek çok ülkelerdeki Üniversitelerle işbirliklerimizin bulunduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “bu tür ziyaretlerin, üniversiteler arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğine inanıyorum.” dedi.
 



Haber Tarihi : 18.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER