‘Köklerini Terk Edip Umuda Yol Alanlar’ Sergisi Düzenlendi

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan göçmenlere dikkat çekmek amacıyla Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlimiz Dr. Şükran Bulut tarafından Resim Sergisi açıldı.


Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine, Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Öğretim Görevlisi Dr. Şükran Bulut, “Bu sergi aslında bugün oluşan bir sergi değil, geçmişi en az 3 yıl öncesine dayanıyor. Önce göç konusuyla başlayan bu çalışmalar sonra mülteci, iltica konusuna doğru evrildi. Çünkü bu sadece bizim değil tüm dünyanın sorunu. Biraz da buna dikkat çekmek istedim. Buradaki ki çalışmalarda hepsi insanların topraklarını terk edip başka ülkelere daha iyi bir yaşam umuduyla gitmek için yaptıkları maceralı yolculuğu işledik. ‘Köklerini Terk Edip Umuda Yol Alanlar’ derken insanların aslında kolay kolay köklerini bırakmadıkları ve bırakmak istemediklerini ama buna mecbur kaldıkları için kendi topraklarından sürgün olduklarını daha iyi bir şeyler elde edebilmek, kendi hayatlarını kurtarabilmek, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek amacıyla yola çıktıklarını ifade etmek istedik. Yola çıkarken yanlarındaki çocuklarla beraber bir yolculukta sona ulaşamadan hayatlarını kaybedenleri göstermeye çalıştım. Bu dünyanın sorunudur. Bu doğrultuda 3 tane sorun yönelttim ben farklı meslek gruplarından arkadaşlara. Etrafımızda ilk etapta ulaşabildiğim insanlara acaba mülteci nedir? Mülteci sorunu nedir? Bunula ilgili neler yapılabilir ve mülteci hakları diye bir şeyden haberdar olup olmadıklarını öğrenmek istedim. Onların verdikleri yanıtları da kavramsal sanat çalıştığım için sergimde buna yer verdim. Yani olduğu gibi hiçbir değişikliğe uğratmadan onların yanıtlarını da sergide yer vererek sunmak istedim.” dedi.


Sergi hakkında teknik bilgi veren Dr. Bulut, “Sergide 19 tane yağlı boya çalışma var. Akrilik çalışmayla beraber bir de çuval üzerine az önce sözünü ettiğim bazı meslek gruplarından insanların cevapladığı yazılarımız var. Metinlerden oluşan bir panomuz var. Yani burada gördükleriniz aslında sadece resim değil burada gördükleriniz işin felsefi boyutu, düşünce boyutu. İnsanların ne düşündüğüne önem verdiğim için aynı zamanda da onların düşünmesini ve sorgulamasını istedim.


Amaç farkındalık oluşturmak ve insanların insana olan duyarlılığı üzerinden biraz da bilinçlendirmeye yönelik bir çalışmaydı.” dedi.



Haber Tarihi : 19.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER