Üniversitemizde Yemek Yarışması Düzenlendi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemeklerin tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin ortaya çıkarılması adına Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çorbalar, ana yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 kategoride yemek yarışması düzenlendi.

Üniversitemiz Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen yarışma programına Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Eşi Leman Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ve Eşi Muakaddes Erkul, Tugay Komutanı Tuğgeneral F. Celaleddin Sağır’ın eşi Asiye Sağır, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile davetliler katıldı.

Yarışma programında konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Kültür zenginliği çerçevesinde yemek çeşitlerimiz yarışmacılarımız tarafından bir kez daha ortaya konulacak. Unuttuğumuz lezzetler varsa ki bu lezzetleri unutmak mümkün değil, bunları tekrar hatırlayarak yemek kültürümüzü devam ettireceğiz” dedi ve yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Müdürü Pürlü ise yemek kültürüyle beraber unutulmaya yüz tutmuş yemekleri canlandırmak adına yarışma düzenlediklerini ifade ederek, yemek yarışmasına bu yılda 38 yemekle katılım olduğunu söyledi. Kültür Müdürü Pürlü, “Öncelikle bu mekânı bize tahsis eden Sayın Rektörümüz ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kurum olarak üniversitemizle yıllardır birlikte çalışıyoruz. Üniversite- şehir işbirliğinin altın dönemini yaşıyoruz. Sayın Rektörümüz ve ekibi bize her alanda destek vermişlerdir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abulkadir Hastaoğlu, Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, Turizm İşletmecisi Şemsettin Yolalan, üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Öğretim Görevlisi Özlem Akın, Esra Özkan Önem,  Turizm İşletmecisi Mustafa Gülmez ve Sevgi Cansız’ın jüri üyeliğini yaptığı 2 gün süre ile devam edecek olan yemek yarışmasında ev hanımlarının yaptığı birbirinden güzel çorba ve yemekler jüri tarafından değerlendirildi.



Haber Tarihi : 20.04.2015

AYLARA GÖRE HABERLER