Uluslararası Öğrencilerden Rektöre Ziyaret

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin çeşitli ülkelerle yaptığı protokoller, uluslararası alanda yürütülen tanıtım faaliyetleri neticelerini veriyor.

 

Üniversitede eğitim almak için Gürcistan, Nepal, Arnavutluk, Sri Lanka, Gine, Arakan, Tanzanya Etiyopya gibi ülkelerden gelen yabancı öğrencileri Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız misafir etti.

 

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım ve öğrenciler katıldı.

 

Rektör Yıldız öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bu sene 55 ülkeden misafir öğrencimiz var. Biz yabancı öğrenci demiyoruz. Sizler bizim misafirimizsiniz. Yine bu sene Uluslararası İmam Hatiplerden 44 öğrenci geldi. İstanbul, Konya, Kayseri, Sivas, Bursa. 5 ayrı ilden öğrencilerimiz geldi. Sizlere önem veriyoruz çünkü 4 yıldır Türkiye’desiniz. Lise eğitimini burada aldınız. Türkçeyle ilgili sıkıntınız yok. Zaten Türk kültürünü biliyorsunuz. Üniversitemizde bu sayının daha da artmasını istiyoruz.” dedi.

 

Öğrencilere yönelik çalışma yaptıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Onlardan bir tanesi şu: Sizlere burs temin edeceğiz. Onla ilgili çalışmamız var. Ayrıca yurt ücretlerinizi biz ödeyeceğiz. Üniversitemizin vakfı var. Uluslararası İmam Hatipten gelen tüm öğrencilerimizin ücretlerini biz ödeyeceğiz. İnşallah bölümlerinizi bitirdikten sonra ülkenize gidip çalışmaya başlayacaksınız. Türkiye’yi, Sivas’ı tanımış olarak gideceksiniz ve bizim orada elçilerimiz olacaksınız. Kapımız her zaman size açık. Ben hoş geldiniz diyorum sizlere. 4 yıl sonra sizleri buradan mezun etmenin sevincini yaşarız inşallah.” ifadelerine yer verdi.



Haber Tarihi : 27.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER