Doç. Dr. Kaya’nın Büyük Başarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Kaya öncülüğünde kurulan Kaya Araştırma Grubu 2020’de üniversiteyi temsil eden toplam 79 makale ve 4 kitap projesine imza atarak önemli bir başarı elde etti.

2019 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Kaya tarafından kurulan Kaya Araştırma Grubu, üniversite adına yaptığı bilimsel çalışmalarla dikkat çekiyor.

 

Ülkemizden ve dünyadan önemli araştırmacıların yer aldığı grubun onursal başkanlığını Fas'tan Prof. Dr. Belkheir Hammouti yaparken, başkanlığını ise Doç. Dr. Kaya yürütüyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Kaya’nın yanı sıra grupta Doç. Dr. Goncagül Serdaroğlu da yer alıyor.

 

Kaya Araştırma Grubu'ndan alınan bilgiye göre, 2020’de 79 makale ve 4 kitap projesi gerçekleştirildi. Ayrıca aynı yıl toplam yayın sayısı 361 iken, araştırmacıların bu yayınlarına 8 bin 849 atıf yapıldı.

 

Doç. Dr. Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, amaçlarının Sivas Cumhuriyet Üniversitesini ülkemizde ve dünyada teorik ve hesaplamalı kimyanın önemli merkezlerinden biri hâline getirmek olduğunu ifade etti.



Haber Tarihi : 21.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER