Şehri Birlikte Büyüteceğiz

Sivas Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Salim Eminoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.


Rektörlüğümüzde gerçekleştirilen ziyarete Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salim Eminoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Üniversite ve sanayi temsilcilerinin bir araya gelmesinin önemine değinen MÜSİAD Başkanı Salim Eminoğlu, “Rektör Hocamız Prof. Dr. Alim Yıldız’ın iş dünyasına ve sivil toplum örgütlerine yaklaşımı çok güzel, bu konuda hocamızı tebrik ediyorum. İş dünyasıyla üniversitenin ortaklaşa hareket etmesi iş dünyasının gelişmesinin ve ticaretin gelişmesinin yanı sıra bize destek vermesi bizler için çok önemlidir. Derler ya hani; dumansız fabrika, bacasız fabrika diye. 2019 yılında biz görevi devraldık, yeni yönetim kurulumuzu kurduk. Bizim için önem arz eden kurumlarımızın biri de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’dir. Bu gün bu vesileyle sizleri ziyaret ediyoruz, misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber geldik. Arkadaşlarımızın hepsi ticaretinde kendini geliştirmiş, kanıtlamış iş insanlarıdır. Bu vesile ile neler yapabiliriz, ticareti nasıl geliştiririz hep birlikte Sivas’ın gelişmesi neler yapabiliriz bu gün bunu konuşacağız.” dedi.

Sivas’ın en büyük markası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olduğu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Üniversite elbette Sivas için çok önemli. İkinci üniversitemiz de açıldı. İnşallah onlarda öğrenci almaya, hoca almaya başlayınca Sivasımız bir değer daha kazanmış olacak. Sivas’ın en büyük markası Cumhuriyet Üniversitesidir. Bir şehrin gelişmesinde de üniversitelerin çok büyük rolü var. Şehri geliştirecek olan üniversitelerdir. Burada da üniversite ve şehir arasında iyi bir bağ kurulması gerekiyor. Göreve geldiğimizden bu yana üniversite-şehir arasında güçlü bir bağ için uğraşıyoruz. KÜSİ kapsamında hocalarımız her hafta düzenli olarak esnafımıza ziyarete gidiyorlar, firmalar ile görüşüyorlar. Neler yapılabileceğimizi üniversite olarak bu firmalara hangi katkılarda bulunacağımız noktasında da görüşüyorlar. Bunların da sonuçlarını almaya başladık. Yine önceki hafta yaptığımız bir çalışma vardı, bir şirket kurduk. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Valiliğimiz, Belediye ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak solucan gübresi üretme noktasında 4’lü bir şirket kurduk. Burada ki maksadımız biraz da resmi kurumların bir araya gelmesidir.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Sivas’ı solucan gübresi noktasında merkez yapmak istiyoruz. Birilerine yardımcı olalım. Çünkü Türkiye’de artık solucan gübresi çok önemli bir hâle geldi ve bu alanda firmalar oluşmaya başladı. Bu alanda bizim bir hocamızda bu konu hakkında doktora çalışması yapanlara ve firmalara danışmanlık yapıyor. Onu da bu işin başına verdik. Üniversite, kamu, sanayi iş birliği önemli. STK’lar ile işbirliğimiz önemli. Şehri birlikte büyüteceğiz. Şehre değer katacağız. Bunun için de ben size teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 13.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER