Dirsek Akıntısı “Verem” Çıktı

Uzun zamandır dirsek akıntısı yaşayan Muhsin Uçan İstanbul’da beş tane hastaneye gitmesine hastalığına teşhis konulamadı. İstanbul Baltalimanı Kemik Hastanesi dâhil müracaat ettiği hiçbir hastanede hastalığına çare bulunamayan Muhsin Uçan, Üniversite Hastanemizde tedavi altına alınıp hastalığına teşhis konulmasının ardından tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Halk arasında ince hastalık olarak bilinen ve Tıp dilinde “tüberküloz” olarak adlandırılan verem, daha çok akciğer hastalığı olarak biliniyor. Son verilerine bakıldığında yurdumuzda on iki bin civarında verem hastası bulunmaktadır. Halk arasında daha çok akciğerle ilişkilendirilen verem hastalığı, nadir olarak böbrekte, kalpte ve eklemlerde de görünmektedir.

Üniversitemiz hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Özhan Pazarcı ,“Hastamız Muhsin Uçan, yaklaşık iki aydır sağ dirseğindeki akıntısından dolayı bize başvurmuştu. Hastanemizde enfeksiyon hastalıkları ile yaptığımız ortak tedavi ile hastamızın dirseğinde halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz denen verem hastalığının olduğunu tespit ettik. Verem hastalığı yüzde yetmiş olarak daha çok akciğerde görülmekle birlikte vücudun çeşitli yerlerinde de görülebilmektedir. Hastamızın dirseğinde görülen verem hastalığı son derece nadirdir.” ifadelerine yer verdi.

Yrd. Doç. Dr. Pazarcı açıklamasının devamında, “Yurdumuzda on iki bin civarında verem hastası bulunmaktadır. Halk arasında daha çok akciğer organı ile ilişkilendirilen verem hastalığı, nadir olarak böbrekte, kalpte, hastamızda olduğu gibi dirsekte de görülmektedir. Toplumda halk sağlığı olarak bilinen verem hastalığına farkındalık oluşturmak, hastalık ile mücadelede önemli bir adım atmak, en önemlisi Sağlık Bakanlığı ve Üniversitemiz Hastanesi olarak bu hastalığın farkındalığını artırmak için çalışmaktayız.” dedi.

İstanbul’da beş hastane gezdikten sonra memleketi Sivas’a hastalığına çare bulmak için gelen Muhsin Uçan, “Benim bu kolumun akıntısı kemikten geliyormuş. İstanbul’da beş hastaneye başvurdum, hastalığıma teşhis koyamadılar. Baltalimanı Kemik Hastanesi de buna dâhil. Memleketime, Üniversite Hastanemize başvurdum. Beni hemen kabul ederek tedavi altına aldı. Allah razı olsun bütün personelden, Başhekimlerimizden, doktorlarımızdan, hepsinden memnunum. İstanbul’da hastalığıma çare bulunamadı, fakat Cumhuriyet Üniversite Hastanesi’nde hem hastalığıma teşhis kondu hem de tedavi edildim ve bugün taburcu oluyorum.” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch KANAL 58

www.youtube.com/watch SRT

www.youtube.com/watch VİZYON 58 



Haber Tarihi : 17.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER