Hayırseverler Üniversitemiz Vakfı’yla İftar Yemeği İkram Etti

Üniversitemiz Vakfı, rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı münasebetiyle esnafımızın destekleriyle iftar yemeği verdi.

Üniversitemiz Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ilimiz protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yemeğe destek olan hayırsever esnafımız, evlerde ve yurtlarda kalan öğrencilerimiz ile Üniversitemizde okuyan birçok yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Yemek öncesi Türk Tasavvuf Musikisi icra edilirken yemek sonrası yapılan duanın ardından Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Alim yaptığı konuşmada, “Ramazan sevgi ve paylaşma ayıdır, sevgi bütün ibadetlerin en uç noktasında vardır. İşte burada bir iftar akşamında aynı sofranın etrafında yer almamızda aramızdaki kardeşliğin ve sevginin elbette önemli bir etkisi vardır. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmesi özellikle bu rahmet ayında gerçekleşmektedir. Her şeye rağmen bir dilim ekmeğe muhtaç çocukların ölümle imtihanı, insanların en büyük ayıbı ve skandalı olarak karşımızdadır. Bir tarafta çok tüketen, israf ve lüks içinde yaşayanların varlığı söz konusu iken diğer tarafta içecek su, karnını doyuracak ekmek, aş bulamayanların hazin tablosu yüreklerimizi yakmaktadır. Bu vesile ile bu güzel iftar akşamında bizim bir araya gelmemize vesile olan ve aramızdaki sevgi ve kardeşliğin pekişmesine aracılık eden Sivas esnafına şükran ve minnet duygularımı iletmek isterim. Huzur, barış ve sevgi dolu yeni Ramazanlara kavuşmak dileği ile tüm konuklarımıza katılımlarından dolay teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Ardından Üniversitemiz öğrencilerinden Üniversiteler Wushu Türkiye Şampiyonası’nda Bayanlarda Türkiye Şampiyonu, erkeklerde Türkiye ikincisi ve genel klasmanda Türkiye Şampiyonu olan Wushu Takımı; Türkiye üçüncüsü olan bayan hentbol takımı, halk oyunları Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde Türkiye üçüncüsü halk oyunları ekibi, Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü olan öğrencimiz Gökhan Filiz, Judo Türkiye Şampiyonası’nda bayanlarda Türkiye ikincisi ve erkeklerde Türkiye üçüncüsü olan judo takımları ile Sivas ikinci Amatör Lig’de şampiyon olan Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü futbol takımları aldıkları kupa ve madalyaları Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’ a takdim ettiler.

Program sonunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Hem vakıf çalışanlarımızı hem öğrencilerimizi hem vakfımızın burs verdiği öğrencileri, sporda başarılı olan öğrencileri, TEOG’da başarılı olan öğrencilerimiz bir araya getirdik. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Sporcularımıza da inşallah gelecekte başarılarının devamını diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Vakfımız birkaç şeyi yeni yapıyor. Örneğin bizim vakıf çarşımızdaki esnafımızla ayda bir defa bir araya gelmeye başlamıştık. Bugün de vakfımızla ticaret yapan, vakfımıza mal veren firmalar bu güzel imkânı bize sağladılar. Ben onlara tekrar teşekkür ediyorum, katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Program, şampiyon sporcularımızın protokol üyeleri ile toplu fotoğraf çekilmeleri ile sona erdi.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 youtu.be/2Gkes_iN28s SRT



Haber Tarihi : 03.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER