Adalet Bakanı Gül’den Rektörümüze Ziyaret

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şehrimizde gerçekleştirdiği bir dizi program kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.


Rektörlük makamda gerçekleştirilen ziyarete, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra, Millî Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu da hazır bulundu.

Adalet Bakanı Gül ziyaretti ilk olarak Rektörlük Şeref Defteri’ne mesaj yazdı. Gül mesajında, “Ülkemizin köklü üniversitelerinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. İlmin, bilimin ışığında ülkemizin geleceği gençlerimize verilen emek her şeyin başındadır ve en kıymetli görevdir. Şahsınızda tüm hocalarımı, öğrenci arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” cümlelerine yer verdi.

Bakan Gül’ün şeref defterine mesaj yazmasının ardından Rektörümüz Yıldız Bakan Gül’e Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. 

Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz 18 fakülte, 5 yüksekokul, 14 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar ve 60 bine yaklaşan öğrenci sayısı ile ülkemizin en köklü üniversiteleri arasında yer alıyor. Ayrıca 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinin yerine yapılması düşünülen yeni hastane bina projesi de 2019 yatırım planına alındı.” dedi.

Bakan Gül ziyaretin ardından İlahiyat Fakültesi Abdulvahabi Gazi Konferans Salonu’nda “Gençler Soruyor” isimli söyleşi programını gerçekleştirdi.
 
 



Haber Tarihi : 04.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER