Turizm Fakültemiz Finale Kaldı

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iken 2017 yılında fakülte olan Üniversitemiz Turizm Fakültesi başarılı çalışmalarına devam ediyor.


4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Bolu Uluslararası Mutfak Günleri’ yarışmasında ve 16-18 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) tarafından 19 üniversite ve birçok profesyonel şefin katılımıyla düzenlenen yöresel yemek yarışmasında çeşitli kategorilerde altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilerimiz başarılarına bir yenisini daha eklemişti. 

Ayrıca, üniversitemiz Turizm Fakültesi Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından 8-10 Mart 2019 tarihleri arasında Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Kupası Ön Eleme yarışmasında finale kaldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Mücahid Soykan, Şefahat Taşçı ve Ünalcan Kutal, Madımaklı ve Karamuklu Pasta, Naduk (Çedene Helvası), Alabalık ve Pezik Turşulu Kuru Dolma, Bozbaş (Piti), İncasiye, Kelle Tatlısı ile tüm kategorilerde ve Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında birinci oldu.

Fakültemiz böylece İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Kupası finaline katılmaya hak kazanmış oldu.
 



Haber Tarihi : 19.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER