Mühendislik Fakültesinde “Deprem” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Geomatik Kulübü tarafından Kariyer Günleri programları kapsamında “Depremler” konulu konferans düzenledi.

Mühendislik Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Şimşir, “Kariyer günleri bizlerin arzu ettiği ve desteklediğimiz çalışmalardan bir tanesi. Geomatik Bölümü öğrencilerinin böyle önemli bir konuda program hazırlamasından dolayı bölüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Taşkın, “Depremin bilimsel yönünü hafife almamamız gerekiyor. Hayatımızı tehdit eden doğal afetlerden olan depremle ilgili verilecek olan bu konferansı can kulağı ile dinlemeliyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, rasathanenin tarihçesinden bahsederek deprem ile ilgili çalışmalarda Türkiye’nin öneminden bahsetti.

Yurt içi ve yurt dışında online veri paylaşımları yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Özener, “Mühendisliğin her alanı deprem ile ilgisi bulunuyor.” dedi.



Haber Tarihi : 29.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER