TSK Armoni Mızıkası Konseri

Eğitimden sportif faaliyetlere, bilimden kültür-sanata her alanda adından söz ettiren üniversiteler arasında yer alma gayretiyle hareket eden Üniversitemiz, 192 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin çok sesli müzik toplulukları içerisinde geleneğini aralıksız sürdüren en eski müzik kuruluşu olan TSK Armoni Mızıkası’nı ağırladı.

 

1826 yılında II. Mahmut tarafından "Musika-i Humayun" adıyla İstanbul’da kurulan ve ülkemize çok sesli müziğin yerleşmesinde katkısı bulunan TSK Armoni Mızıkası’nın konseri büyük ilgi gördü.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Vali Yardımcıları Mehmet Nebi Kaya ve Yeliz Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, askerî erkân, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

 

“Selection from VERDI, Anadolu Rapsodisi, Hekimoğlu, Karahisar Kalesi” gibi eserlerin yanı sıra birçok eserin seslendirildiği konserin şefliğini Levent Türkel yaparken soprano Gökçe Nur Semerci, solist Atakan Şahinoğlu, Gökhan Ünsal xykophone, Çağatayhan Daniş konzertmeister olarak konserde yer aldı.

 

 



Haber Tarihi : 03.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER