Teknoloji Fakültesi Öğrencilerinden Mehmetçik Vakfına Bağış

Üniversitemiz Proje Destek Ofisi, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Teknokent tarafından “2. Öğrenci Proje Fikir Yarışması” nda birinci olan “Taşıtlarda Tümleşik Çalışan Termoelektrik Jeneratörü İle Atık Isı Enerjisinden Elektrik Enerjisinin Elde Edilmesi” projesinden elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı. 


Konu hakkında bir açıklama yapan projenin akademik danışmanı Teknoloji Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İlker Temizer, ” Taşıtlarda tüm eşit çalışan terme elektrik jeneratörleri ile atık ısı enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümü konulu projemiz, Proje Destek Ofisi tarafından sunuma çıkılan ve Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı tarafından da desteklenen projemiz geçen yıl birinci oldu. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bu proje ödülünden kazanmış olduğumuz 2.000 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışladık. Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışma atık ısı enerjisini elektrik enerjisine döndüren hem egzoz kaynaklı hem de fren enerjisine dayalı bir enerji, bir dönüşüm çalışmasıdır. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmada; Emin Bola, Kaan Tayfur Titiz, Ahmet Sarıdoğan, Murat Köse, Gözde Çelik isimli arkadaşlarımız ve danışman öğretim üyesi olarak da ben görev yaptım. Evet, gelir tamamen Mehmetçik Vakfına bağışlanmıştır. Ülkemizin son dönemlerde içinden geçmiş olduğu süreç ve ülkemizin özellikle askerî alanda yapmış olduğu başarılara bir katkı yapmak istedik. Biz üniversite ve bölümümüz adına öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bu kapsamda Mehmetçik Vakfına bu maddi bağışı yapmayı planladık ve bunu gerçekleştirdik.” dedi.

Bizde bu duyarlı davranışlarından dolayı sevgili öğrencilerimiz kutlar, gelecekte daha başarılı çalışmalar yapmalarını dileriz.
 



Haber Tarihi : 26.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER