MYO’larda Corona Virüs Eğitim Seminerleri

Kangal Meslek Yüksekokulu ve Gürün Meslek Yüksekokulu’nda ve personel ve öğrencilere yönelik corona virüs eğitim seminerleri düzenlendi.

 

Kangal MYO’daki program Yüksekokul Konferans Salonu’nda Kangal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emir Gökalp ve Eğitim Hemşiresi Ayten Kaya tarafından, Gürün MYO’daki program Osman Boyraz Konferans Salonu’nda Öğr. Gör. Berna Baysal Bakay tarafından verildi.

 

İştahsızlık ve kilo kaybı, ateş, hâlsizlik ve durgunluk, karın bölgesinin şişmesi, örme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi, solunum sorunları ve nezle denge sorunları gibi belirtilerin corona virüsün belirtileri arasında yer aldığı vurgulanırken, korunma yollarına ilişkin bilgiler verildi.

 

Sağlıklı kişilerin açık havaya çıktıkları zaman maske ile solunum yollarını kapatmalarının koruyucu olmadığı anlatılırken alerjik bile olsa öksürük, hapşırığı olan ve ateşli kişilerin toplu alanlara girecekleri zaman maske kullanmalarının önemine değinildi. 

 

Dışarıda zaman geçiren herkesin sık sık ellerini yıkamaları, su ve lavaboya ulaşamama durumunda kolonya el dezenfeksiyonu yapmaları, hasta kişilerle karşılaştıkları zaman daha çok ellerini yıkamalarının hastalıktan koruyacağı aktarıldı. 

 

Ilık su ile boğaz gargarası yapılması ve bol ılık sıvı tüketilmesinin virüsün yerleşmesini engelleyebileceği kaydedilirken, iyi beslenme, açık havada bulunma, kapalı alanların havalandırılması, egzersiz, uyku düzenine dikkat edilmesinin önemine dikkat çekildi.
 



Haber Tarihi : 13.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER