Öğrencilerin Tercihi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yarım asırlık tecrübe ve birikimi ile verilen emeklerin karşılığını almaya devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize 12.378 öğrenci yerleşmeye hak kazanmıştır. Bu sayılara, özel yetenekle alım yapacak birimlerimiz ve lisansüstü enstitülerimize yerleşecek öğrenci sayıları dâhil değildir. Bu rakam daha da artacaktır. Birçok üniversitenin toplam öğrenci sayısından daha fazla öğrencinin Üniversitemizin 1. sınıfına yerleşmesi bizleri memnun etmiştir. Bu durumun aynı zamanda şehrimize de pozitif katkı sağlayacağı aşikârdır.  Hedefimiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin tercih edilebilirliğini, marka değerini ve eğitim kalitesini daha da artırarak ilerlemektir. Uzun yıllar sonra bu kadar yüksek sayıda öğrencinin üniversitemizi tercih etmesinde emeği olan akademik ve idari personelimize teşekkür ederim. Ailemize yeni katılan öğrencilerimize de eğitim hayatları boyunca başarılar dilerim.” dedi.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ön lisans programlarında %100, lisans programlarında ise %99,8 doluluk oranına ulaşmıştır.

Haber Tarihi : 21.08.2023