Diş Hekimliği Fakültesi Türk İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni

Üniversitemiz Engelliler Birimi (CENGEL) ve Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan idari personelimize yönelik düzenlenen Türk İşaret Dili Eğitimi Kursu tamamlandı.

Düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Üniversitemiz CENGEL Birim koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ile kursiyerler katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu yaptığı açıklamada, “Böyle bir projenin Diş Hekimliği Fakültesinde uygulanmasından çok mutlu olduk. On dört idari personelimiz gönüllülük esasına dayalı olarak kendi özel hayatlarından zaman ayırıp kursa katıldılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemiz Engelliler Birim (CENGEL) koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise “Diş Hekimliği Fakültesinde çalışan on dört gönüllü personelimize işaret dili uzmanı Mustafa Epik Hocamız tarafından üç ay süreyle işaret dili kursu verdik. Amacımız Diş Hekimliği Fakültesine gelen işitme engelli hastalarımıza yardımcı olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “İnsanlarımıza etkin bir şekilde sağlık hizmeti ulaştırmak için yapılan güzel ve gerçekten çok anlamlı bir faaliyet. İşitme engelli arkadaşlarımıza sağlıklı bir şekilde hizmetimizi sunmuş olacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.



Haber Tarihi : 06.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER