Olağandışı Durumlar ve Hemşirelik Adlı Konferans Düzenlendi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığımız tarafından düzenlenen ve Nisan 2017 tarihine kadar periyodik olarak gerçekleştirilecek olan “Seminer Günleri’’ etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda “Olağandışı Durumlar ve Hemşirelik” konulu konferans gerçekleştirildi.
 
Düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer ve Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Açış konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, fakültenin akademik, idari personeli ve öğrencileri ile bir araya gelerek, önceden belirlenen konularda bilimsel konuları, güncel bilgileri ve deneyimleri paylaşma ortamı oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
 
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen de konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesinde daha önce yapılan etkinliklere değinerek, eğitim-öğretim sorumluluklarının yanı sıra bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak etkinliğin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk konferansını veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, olağandışı durumların görülme sıklığının dünyada ve ülkemizde giderek arttığını, bu artışın travmatik etki oluşturduğunu ama bunun kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayarak olağandışı durumların hem olaya maruz kalanları hem de olaya tanık olan ve hizmet sunan tüm meslek üyelerini çok yönlü etkilediğini belirtti.
 
Olağandışı durumlarda fiziksel ilk yardım kadar psikolojik ilk yardımın da önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tel, olağandışı durumların önlenmesi ve etkin bir şekilde yönetilmesi için uygun stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini, özellikle olağandışı durum ortaya çıkmadan önce birey, toplum ve olağandışı durumda hizmet veren meslek üyelerinin eğitim yoluyla güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 
Konferansın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen tarafından Prof. Dr. Havva Tel’e teşekkür belgesi takdim edildi.



Haber Tarihi : 12.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER