Üniversitemiz DÜS’te 34 Sıra Yükseldi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından yayımlanan DÜS 2019’da, Üniversitemiz 34 sıra yükselerek 116 devlet üniversitesi arasında 40’ıncı sırada yer aldı.

 

Yayımlanan ‘Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması’nda (DÜS 2019) Akademik Teşvik Yönetmeliğine göre Devlet üniversitelerinin proje; araştırma; akademik yayın; tasarım; sergi; patent; alınan atıflar; uluslararası tebliğ ve ödül performansları olmak üzere dokuz başlıkta sınıflandırılarak puanlandı. Puanlama sonucunda hazırlanan sıralamada Üniversitemiz 74’üncü sıradan 40’ıncı sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

 

İlk olarak 2016 yılında Üniversite Araştırma Laboratuvarı’nın (ÜniAr) kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından oluşturulan, temel amacı, devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanları temelinde sıralayarak üniversite yönetimlerine farklı bir veri kaynağı sağlamak olan DÜS’te Üniversitemiz yukarı sıralara tırmanmaya devam ediyor.

 

2006 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Sıralamasında 27’nci sırada yer alan Üniversitemiz fakülteler bazında da yukarı sıralara tırmanırken; Edebiyat Fakültesi/İnsan ve Toplum Bilimleri/Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakülteleri Sıralamasında 14’üncü, Fen Fakülteleri Sıralamasında 19’uncu, Mimarlık/Mimarlık ve Tasarım/Sanat Tasarım Fakülteleri Sıralamasında 15’inci sırada yer aldı.



Haber Tarihi : 27.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER