Rektörümüz İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri ile Buluştu

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, A. Samed Bal Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile buluştu.

 

Üniversitemiz öğrencilerinin her türlü istek ve görüşlerini göz önünde bulunduran Rektörümüz, ortaöğretim öğrencilerinin kariyer planlamasına katkıda bulunmak adına A. Samed Bal İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

 

Sohbet ortamında geçen programda lise eğitimi, üniversite eğitimi hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, okul dönemi ve sonrası ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

Yıldızeli’nin bir köyünden çıkıp Sivas İmam-Hatip Lisesine gelerek eğitime başlama hikâyesini öğrencilere anlatan Rektörümüz, âlimlerin peygamber mirasçısı olduğunu ifade etti ve, “İmam-Hatipler eğitim tarihimizde önemli okullar. Hani bir hadis var; ‘Âlimler peygamberlerin varisleridir.’ İlahiyattaki öğrencilerimize de söylüyorum; siz seçilmiş insanlarsınız çünkü peygamberin mirasçıları sizlersiniz. Bizlere ülkemizin olduğu kadar, İslam coğrafyasında da bizlere ihtiyaç var. İki yıldır rektörlük yapıyorum ve bu sırada birçok ülkeye gitme fırsatım oldu; Balkanlarda, Kafkaslardaki ülkelere. İki hafta öncede Özbekistan’da idik. Gittiğimiz tüm coğrafyada herkes Türkiye’den, bizlerden bir şey bekliyor. Onun için kendinizi iyi yetiştirmek zorundasınız. Hem ülkemiz insanları için hem mazlum coğrafya için. Ben kendimi bildim bileli dünyada bir savaş var ama bu savaş sadece İslam coğrafyasında. Bakıyorsunuz her yerde akan kan Müslüman kanı. Batıda savaşlar görmüyoruz artık. Bizim kendimizi iyi yetiştirip dünyaya insanlığa bir şeyler vermemiz lazım.” dedi.

 

Sivas İmam-Hatip Lisesinde eğitim gördüğü zaman olan 12 Eylül uygulamaları ve değerli hocaların öğrenciler üzerinde etkisi hakkında konuşan Prof. Dr. Yıldız, “Yine o yıllara gittiğimiz zaman, köyden gelmiştim. Vakıflar Öğrenci Yurdu’nda sınava girmiştim. Bugünkü Vakıflar Bölge Müdürlüğünün olduğu yerdi yurt. Sabahleyin 12 Eylül’den sonra yurtlarda da bir şey vardı. Sabahleyin bizi kaldırırlardı. Kongre Lisesi’nin bulunduğu yerde bize spor yaptırırlardı saat 06.00’da. Gelirdik kahvaltımızı yapar, okula giderdik. Gece de ikişer saat nöbet tutardık. Haftada bir polisler gelip yurdu ararlardı bir şey var mı diye. Hep böyle bir tedirginlik içindeydik. Yakın zamanda rahmetli olan Ali Nacak Hocamızın, Osman Çınar Hocamızın bizim üzerimizde çok etkisi oldu. Mesela bizimle dışarda, okulda, yurtta ilgilenen çok hocalarımız oldu. Onların sayesinde okumayı farklı kimselere öğrettik.” diye vurguladı.

 

Okul döneminde aktif olmanın ve lise döneminde oluşan güzel arkadaşlıkların uzun zaman sürdüğüne değinen Rektörümüz, “Yine İmam-Hatip’in bize sağladığı şeylerden birisi de dergi çıkarıyorduk. Okulda benim şu anda 30 civarında kitabım var ve bu ilk ürünler İmam-Hatip’te çıkan dergilerde olmuştur. Arkadaşlıklar dostluklar kurduk. İmam-Hatip’ten mezun olduğumuz arkadaşlarla halen görüşüyoruz. Birçoğu farklı yerlerde ama dostluklarımız hep kalıcı olmuştur. Bundan dolayı okuduğunuz okulun kıymetini bilin ve mutlaka sosyal etkinlik içinde bulunun. Güzel sanatlarla ilgilenin; tezhip, hat gibi veya tiyatro ile ilgilenin. Müzik ile ilgilenin. Bunlar sizi yetiştirecek şeylerdir ve eğer içinizde yazı yazma yeteneği olan varsa bir dergide bir gazetede okul gazetesi vardır herhâlde, bunlarla uğraşın. “ diye konuştu.

 

İlahiyat Fakültelerinin bugün popüler okullardan biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yıldız “2002 yılında doktoramı bitirip Sivas’a geldim ve 2002’den beri Sivas’ta çalışıyorum. 2016 yılında rektör adaylığına başvurdum. 2012 yılında da adaylığa başvurduğumda o zaman şu söyleniyordu; ‘Bir ilahiyatçıdan rektör olur mu?’ çok tartışıldı. Allah’a şükürler olsun şu an 10’dan fazla ilahiyatçı rektörümüz var. Bir zamanlar üniversitede çalışırken rektörlüğe gidemezdik. Acaba işimize ne zaman son verilecek diye zaman zaman düşünürdük. 20 tane öğrenci 40 tane hoca vardı. Ve bu öğrencilerimiz ‘Acaba okulu bitirdikten sonra bir görev alabilecek miyiz’ diye düşünüyorlardı. Artık bunları aştık bakın Sivas’ta çok sayıda İmam-Hatip Lisesi açıldı ve ilahiyat fakültelerimiz doluyor.” ifadelerini kullandı.

 

İmam-Hatip Liselerinin avantajlı bir lise olduğu ifade eden Rektörümüz, “Kaliteli bir eğitim İmam-Hatiplerden başlar. Hem İmam-Hatip’in hem ilahiyatın şöyle bir avantajımız var; her alanda ders veriyoruz. Mesela okulu bitirdiğinizde fen ile ilgili bir alan düşünüyorsanız oraya gidebilirsiniz orda da başarılı olursunuz. Edebiyat düşünüyorsanız orda da başarılı olursunuz. Her alana gidebilecek durumdasınız. Tekrar İmam-Hatiplerin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Unutmayın ki şu an devleti yöneten Cumhurbaşkanımız da bir İmam-Hatiplidir. Çok başarılı olan insanlar var ülke yönetiminde ve diğer yerlerde İmam-Hatipli olan. Ben sizlere de başarılar diliyorum, inşallah güzel yerlere geleceksiniz. Ama bir şeyi unutmayın başta da söyledim âlimler peygamberlerin varisleridir.” dedi.

 



Haber Tarihi : 08.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER