Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

1827 yılında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire isimli ilk modern tıp okulunun kuruluşu nedeniyle ‘’Tıp Bayramı’’ olarak kabul edilen 14 Mart’ı, bu alanda her gün ulaşılan yeni ve güzel başarılar eşliğinde kutlamaktayız.

İnsanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinden belki de en önemlisi, sağlıklı yaşama hakkıdır.  Bu nedenle yaşadığımız çağda tüm insanlara ulaşılabilir sağlık hizmeti verilmesi gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olarak kabul görmektedir.

 

Devletimiz de ‘’Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumlar ulaşabilir.’’ anlayışıyla son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak sağlık ve tedavi alanında Türkiye, tercih edilen ülke konumuna ulaşmıştır.

 

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra gece gündüz demeden insanlara hizmet vermeyi, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi kendilerine ilke edinen sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.

 

Bu düşüncelerle, insana hizmet gibi kutsal bir görevi icra eden hekimlerimizin ve sağlıklı bir toplum yaşatılmasında önemli katkıları olan tüm sağlık çalışanlarının "14 Mart Tıp Bayramını" kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

                                                                                                             

Prof. Dr. Alim YILDIZ

 Rektör



Haber Tarihi : 14.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER