Cumhuriyet Teknokent “Bu Başarı Tüm Paydaşlarımızın”

Cumhuriyet Teknokent Ekibi “En İyi Gelişme Gösteren TGB” Kategorisinde 2. Oldu.

 

Türkiye’nin onlarca sektöre ve binlerce firmaya ev sahipliği yapan 77 teknoloji geliştirme üssü, Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde tam kadro bir araya geldi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan, üniversite rektörleri ve teknokent yetkilileri katıldı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünün (BTGM) düzenlediği zirvede Türkiye’nin dört bir yanından ileri teknolojiye verdiği gönlü ticaret sahnesine çıkarmayı hedefleyen teknoparkların yöneticileri ve teknopark firmaları katılım sağladı.

 

Başarılı girişimcilerin stant açtığı ve firmaların inovatif ürünlerini meraklısıyla buluşturduğu 6. TGB Zirvesine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ’de iştirak etti. Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de, teknoloji geliştirme bölgesi sayısının 77'ye ulaştığına, bu bölgelerin 56'sının faal olduğunu, 21'inin ise yapımının devam ettiğini söyledi.

 

81 ilin tamamında teknoloji geliştirme bölgesi kurmayı amaçladıklarının altını çizen Özlü, "Yılın ilk 3 ayında, 8 teknoloji geliştirme bölgesinin kuruluşunu ilan ederek, yeni bir rekora imza attık. Mevcut teknoloji geliştirme bölgelerimizde, 5 bin firma faaliyet gösteriyor. Teknoparklarımızda 47 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bugüne kadar 28 bin proje tamamlanırken, 8 bin 500 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Teknoparklarımızda üretilen projelerden 3,4 milyar dolar ihracat geliri elde edilmiştir." diye konuştu.

 

Özlü, Türk sanayisine sıçrama yaptırmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiye'yi teknoloji üssü yapacak, ülkeyi bilim merkezi konumuna yükseltecek her türlü yatırıma devam ettiklerini anlattı.

 

Türkiye'nin sanayi devrimine giden yolda, teknoloji geliştirme bölgelerinin katalizör vazifesi gördüğünü kaydeden Özlü, söz konusu bölgelerin misyonunun çok önemli olduğunu belirtti. Bütün sektörlerin teknoloji yörüngesinde hayat bulduğunu ve beslendiğini dile getiren Özlü, üretimin ve ihracatın kapılarını açacak yegâne anahtarın, yüksek teknoloji olduğuna işaret etti. Özlü, bu sebeple de dijital dünya, robotlar ve yapay zekânın çok iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

 

TGB’ler Katalizör Görevinde

 

Türkiye’de 77 TGB olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Bakan Faruk Özlü, “47 bin 500 proje üreten TGB’lerimizde 5 bine yakın firma mevcuttur. Hedefimiz Türk sanayine basamak atlatmaktır” ifadelerine yer verdi. Niceliğin yeterli olmadığı vurgusunda bulunarak TGB’leri geliştireceklerini söyleyen Özlü, TGB’lerin katalizör görevi gördüğünü de söyledi.

 

Tören sonunda; ODTÜ, İTÜ, Erciyes ve Ankara gibi üniversitelerin bünyesinde bulunan 77 Teknokentin yarıştığı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı.

 

Bu kapsam da Cumhuriyet Teknokent, ‘En İyi Gelişme Gösteren’ Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Sıralamasında ikincilik derecesi elde etti.

 

Bakan Özlü, Konuşmasının ardından dereceye giren teknoloji geliştirme bölgelerine ödüllerini verdi. Sonrasında standları gezerek teknoloji geliştirme bölgelerinde yapılan çalışmaları inceledi.



Haber Tarihi : 15.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER