Orta Anadolu Jinekolojik Onkoloji Sempozyumu Düzenlendi

 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Dalı ile Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği iş birliği ile Orta Anadolu Jinekolojik Onkoloji Sempozyumu düzenlendi.

 

Tıp Fakültesi Behzat Önal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ahmet Altun, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, çeşitli üniversitelerde görev yapan kadın doğum alanında uzman akademisyenler katıldı.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Gonca Yenicesu, “Bu organizasyonda sadece Sivas değil, Amasya, Kayseri, Erzurum, Tokat, Malatya, Kars, Erzincan gibi Orta Anadolu’da bulunan birçok şehirlere hitap etmiş olacağız. Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğinin düzenlediği bu organizasyonda onkolojik güncel tartışmalı konuları işleyeceğiz. Tüm davetli ve konuşmacılara başarılı ve verimli bir sempozyum diliyorum.” dedi.

 

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ahmet Altın, “Artık eğitim denen şey bilginin aktarılmasının çok daha ötesinde değerlerin ve deneyimlerin aktarılması anlamına geliyor. Bunun için de kendisi duayen olan hocalarımızı ilimizde ağırlamaktan, burada görev yapan hocalarımızla buluşturmaktan ve belki çok daha önemlisi öğrencilerimizle buluşturup onların bir vizyon kazanmalarını ufuklarının açılmasına vesile olmak çok kıymetli, çok değerli.” dedi.

 

Tıp Fakültemiz Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sempozyum Organizasyon Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Yanık, “Kadın kanserlerinden bahsediyoruz. Ve bu konudaki en son gelişmeler çok değerli. Çok deneyimli hocalarımızın eşliğinde bir gün boyunca bu konuyu işleyeceğiz. Meslek doktorluk olunca hele hele bir de cerrahlık olunca işin içeriğine tabii ki bilgi giriyor. Ama bugünkü teknolojide bilgiye ulaşmak çok kolay. Elinizdeki ufak bir telefonla dünyanın en gelişmiş kütüphanelerine çok çabuk bir şekilde girebiliyoruz. Ama hekimlik, cerrahlık hele hele jinekolog onkolog olunca işin içeresine deneyim, tecrübe giriyor. Ve bugün aramızda gerçekten dünyanın bence en deneyimli insanı var. Hocamız derneğimizin başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan hocamız var. Kendileri sağ olsun bizi kırmadılar buralara kadar geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, bu tür bilimsel etkinliklere ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek, sempozyumun faydalı olmasını temenni etti.

 

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, “Biz sevgi arıyoruz. Sevginin dibinde, köşesinde ne arıyoruz biliyor musunuz? Hastaya iyi hizmet, hasta haklarına saygı, arayacağız. İnsana saygı özellikle de her hekimin temel uğraşısı olması gerekmekte ve bunun yanında tüm doktorların ve özellikle jinekolojik onkoloji dalımızın temel amacı kanserli hastaya en iyisini sunmak.” dedi.

 

 

 

 

Orta Anadoluda’ki Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniklerinin bir araya geldiği toplantıda, özellikle jinekolojik kanserlerde yeni cerrahi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulduğu gibi aynı zamanda bölgede çalışan uzman hekimlere de Türkiye’nin dört bir yanından gelen hocalarca sık karşılaşılan jinekolojik problemler ile başa çıkma konusunda eğitim verildi.



Haber Tarihi : 03.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER