Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları Semineri

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları semineri düzenlendi.


Edebiyat Fakültesi B Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Mustafa Hasbek, EBSCO firma sahibi Uğurcan Özkan, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, “Rektör Hocamız, ‘Üniversiteler ilim, irfan yuvaları olması hususunda kütüphanelerin ehemmiyeti bizim için çok önemlidir demektedir.’ Özellikle hocalarımızın veri tabanları konusunda araştırma yapmak üzere bazı talepleri oldu. Hocalarımızın taleplerini yüzde seksene, doksana yakın imkânlar ölçüsünde karşılamaya gayret etmekteyiz. Bugünkü sunum yapılacak program bizim için çok önemli. Akademik dünyanın arama motoru dediğimiz şeyler. Akademik dünyada yapılacak bütün araştırmalar her şeyi bulabileceğiniz bir sistem.” dedi.


Veri tabanları, e-kitaplar, dergiler, dijital arşivler, tüm kütüphane içeriğini bir noktadan tarama ile içerik hakkında bilgi veren EBSCO firma sahibi Uğurcan Özkan, “Türkiye’deki bütün üniversitelerle, çeşitli okullarla, devlet kurumlarıyla, kütüphanelerle kısacası araştırma yapan her kurumla çalışan bir firmayız. Gerek araştırma araçları anlamında, gerekse içerik ve kaynak anlamında birçok farklı ürün sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 14.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER