Hipertansiyon Etkinliğimiz Bilimsel Kongrede Örnek Etkinlik Olarak Tanıtıldı

Üniversitemizin etkinliği bilimsel kongrede örnek etkinlik olarak tanıtıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Uluslararası Kardiyo-Bahar Kardiyoloji Bahar Güncellemesi Kongresi’nde 2017 yılında, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri çerçevesinde Sivas Kent Meydanı’nda Tıp Fakültesi öncülüğünde gerçekleşen etkinlik, “Örnek Bir Etkinlik” olarak tanıtımı yapıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği çalışma grupları tarafından düzenlenen ve geleneksel hâle gelen, 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında KKTC’de yapılan kongrede “Örnek Bir Etkinlik” olarak tanıtımı yapılan etkinliğimiz, çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biri olan Hipertansiyona dikkat çekmek ve Hipertansiyon konusunda insanların farkındalıklarının artırılması amacıyla organize edilmişti. Yapılan etkinlikle Üniversitemiz Tıp Fakültesi olarak insanımızın en fazla muzdarip oldukları hastalığa dikkat çekmek amacıyla 17 Mayıs 2017 tarihinde Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi yanında hipertansiyon çadırı açarak bir takım etkinlikler yapılmıştı.

Haber Tarihi : 04.04.2018