Üniversitemizde ve Sivas’ta Bir İlk: TÜBİTAK Destekli Doğa Eğitimi Projesi

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur’un yapacağı “Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı kapsamında desteklenecek olan proje; 7-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Üniversitemizin birçok fakültesinde ve yüksekokulunda görev yapan, alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Dr. Buldur, yaptığı açıklamada; sağlık, kültür ve ekoloji temelli bir doğa eğitimi yürütülmesi amaçlanan proje kapsamında, disiplinler arası bir yaklaşımın esas alınacağını ifade etti. Doğa eğitiminin içeriği itibarıyla çok disiplinli bir karakter taşımasından dolayı proje kapsamında çeşitli disiplinlere (Antropoloji, Arkeoloji, Astronomi, Biyoloji, Fen Eğitimi, Jeoloji, Kimya, Tıp, Veterinerlik) ilişkin etkinliklerin yer alacağını ifade eden Dr. Buldur, projenin hedef kitlesini ise Sivas ilinde sosyo-ekonomik düzey açısından dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda öğrenim gören ve akademik başarısı yüksek olan 30 öğrencinin oluşturacağını belirtti.  Dr. Buldur, proje kapsamında katılımcılara ait tüm giderlerin TÜBİTAK tarafından karşılanacağını ve katılımın tamamen ücretsiz olduğunu vurguladı.

 

Projenin temel hedeflerinin; katılımcıların bilimsel okuryazarlık düzeylerini artırmak ve bilime bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak, katılımcılara yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatları sunarak anlamlı öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Dr. Buldur, katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandırmayı amaçladıklarının altını çizdi.

 

Proje başvurularının 30 Haziran’a kadar devam ettiğini kaydeden Dr. Buldur, başvuruların proje web sitesi: http://www.cudogaegitimi.com/basvuru-formu adresinde yer alan başvuru formu ile yapılabileceğini belirtti ve bir hafta boyunca eğlenceli etkinliklerle doğada bilimle iç içe olmayı isteyen tüm öğrencileri projeye davet etti.



Haber Tarihi : 12.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER