Üniversitemiz Senatosu'nun Afrin Bildirisi

Üniversitemiz Senatosu'nun 7 Şubat 2018 Çarşamba Günü Saat 14.00'de Afrin özel gündemi ile toplanarak hazırladığı bildiri aşağıdadır.

 
Dünyada; ezilenlerin, sömürülenlerin, hor görülenlerin, mazlumların sığınma yeri, Türk-İslam âleminin son kalesi olan güzel vatanımız, son yıllarda içeriden ve dışarıdan özellikle emperyalist güçlerin kuşatması altındadır.
 
Bugün Türkiye’nin fiziki coğrafyasının yanı sıra gönül coğrafyasını da oluşturan Osmanlı mirası topraklarda, özellikle Orta Doğu’da yaşanan ve yaşatılanların tek bir amacı vardır: Devletimizin varlığını, vatanımızın ve milletimizin birliğini bozmak, mazlum milletlerin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak.
 
Bu tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla şanlı Türk askeri, 20 Ocak 2018 tarihinde emperyalist devletlerin taşeronu olan hain terör örgütlerine karşı “Zeytin Dalı” harekâtını başlatmıştır.
 
Cumhuriyet Üniversitesi olarak millî güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu operasyon kararını gönülden destekliyoruz. Devletimizin teröre karşı yaptığı bu haklı mücadeleyi hakkın batıla karşı mücadelesi olarak gördüğümüzü ve bu uğurda Cumhuriyet Üniversitesi olarak üstümüze düşen her vazifeyi onurla ve şerefle yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
 
Yüce Rabbimiz, devletimizin bekasını, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Kahraman Türk ordusunu muzaffer eylesin. Mehmetçiklerimizi korusun, onların yâr ve yardımcıları olsun.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



Haber Tarihi : 08.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER