Üniversitemiz Aşçılık Yarışmasına Damga Vurdu

28 Kasım -1 Aralık 2019 tarihleri arasında Dünya Helal Zirvesi 2019 ve 7’nci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo bünyesinde, Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu önderliğinde tertip edilen yarışmada öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız şampiyonaya damga vurdular.

 

İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi’nde Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’na Turizm Fakültesi ile Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu’ndan (CMYO) 13 öğrenci ve 2 öğretim üyesinden oluşan ekip 12 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandılar.

 

Bu kapsamda, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Fatma Biçer, akademisyenleri ve yarışma ekibini Senato Toplantı Salonu’nda kabul etti.

 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Turizm Fakültemiz geçen yıllarda bu tür yarışmalara katılmıştı. O yarışmalarda da yine dereceler elde etmişlerdi. Bu tür başarılar elbette üniversitemiz adına da, şehrimiz adına da önemli. Üniversitenin adının duyurulmasında bu gibi yarışmaların çok büyük önemi var ve yarışmalarda güzel neticeler almamız bizi sevindirdi. İnşallah bundan sonra daha güzel ve fazla ödüller alacağımıza inanıyorum. Turizm Fakültemiz için mutfağımızı yenilemiştik. Fakültemiz için gerekli olan birçok çalışma yaptık bunların neticesini de alıyoruz.” diye konuştu.

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koç ve CMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Biçer yaptıkları açıklamada yarışmada kazanılan başarıların üniversitenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladılar.

 

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü Öğr. Gör. Bayram Altıntaş, “İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde Avrasya Gösteri Merkezinde yapılan yemek yarışmasında sıcak tatlıda altın madalya, soğuk tatlıda da gümüş madalya kazandım.” dedi.

 

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Esra Özkan Önem, “Dünya Helal Zirvesi kapsamında yapılan aşçılık yarışmalarına ben de öğrencilerimi anlayabilmek, onların heyecanlarına ortak olabilmek adına katıldım. Modern mutfak dalından altın madalya kazandım. Okulumuzun gerçekten ekip olarak orada çok başarılı olduğunu görmekten gurur duydum. Hem uygulamalı hem teorik derslerin meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz.”

 

CMYO Aşçılık Programı 2’nci sınıf öğrencisi Nurdan Yürüker, “Sıcak tatlıda ballı bademli sufle yaptım birinci oldum. Balık kategorisinde ise levrek sarma yaptım, ondan da üçüncülük aldım.” şeklinde konuştu.

 

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mücahit Soykan, “Yarışamada 3 tane ödül aldım. Modern mutfak kategorisinde altın madalya kazandım. Ekip çalışmasında Sivas yöresine ait yemeklerle altın madalya aldık. Balık kategorisinde de üçüncü olup bronz madalya aldım.”

 

Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 



Haber Tarihi : 09.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER