CENGEL’den Sessiz Yürüyüş

Üniversitemiz Engelliler Birimi (CENGEL) tarafından 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sorunlara dikkat çekmek amacıyla yerleşkemizde sessiz yürüyüş düzenledi.


Düzenlenen ‘Sessiz Yürüyüş’ programına Rektör Başdanışmanımız ve CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, engelli dernekleri temsilcileri, engelli personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Engellilerin karşılaştıkları zorluklar hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Rektör Başdanışmanımız ve CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası olarak kutlanmakta. Biz Cumhuriyet Üniversitesi olarak yalnız bu haftada değil yılın üç yüz altmış beş günü engellilere sahip çıkıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın himayelerinde kurduğumuz CENGEL birimiyle hem Üniversitemizdeki engelli personelimize hem engelli öğrencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz hem de şehrimizde görev yapan sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarla çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Bugünkü etkinliğimizin amacı engellilerin sesini bir nebzede olsa duyurmaktır. Onların acınmaya ihtiyacı yok, onlar sadece kendilerine destek olmasını istiyorlar. Bugünkü yürüyüşten amacımız, kaldırımlara park eden araç sahiplerinin uyarılmasıdır. Benim buradan tüm vatandaşlarıma çağrım şudur; lütfen araçlarını kaldırımlara park etmeyin, kendilerinin yaşam hakkı olduğu kadar engellilerin de yaşam hakkı vardır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi
 



Haber Tarihi : 21.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER