Yabancı Öğrencilerden Üniversitemize Gezi

Gelenekten Geleceğe sloganı ile birçok alanda kendini yenileyen Üniversitemizi, çevre illerde okuyan öğrenciler ziyaret ederek tercihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öncelik veriyorlar.

 

Yapılan sistemli çalışmalar neticesinde bölümlerdeki doluluk oranı her geçen yıl hızla artıyor.

 

2017 yılında üniversitemize yerleşme oranı yüzde 73,09,

2018 yılında yerleşme oranı yüzde 78,08 iken

2019 yılında bu oran yaklaşık 10 puan artarak yüzde 87,71 oldu.

 

Bu kapsamda Kayseri Uluslararası İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenim gören dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 60 öğrenci üniversitemizi gezerek akademisyenlerimizden ve idari çalışanlarımızdan üniversitemiz hakkında bilgi aldılar.

 

İlk olarak Rektörlük Senato Salonu’nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ile Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Erasmus + Kurum Koordinatörü sayın Prof. Dr. Ali Aksu ile bir araya gelen öğrenciler Üniversitemiz hakkında merak ettiklerini sordular.

 

Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Yardımcımız Pof. Dr. Ünal Kılıç, “ Anadolu’nun en kadim şehridir Sivas. Medreseler şehridir. Buradaki medreselerde verilen eğitimler Üniversite düzeyinde verilen eğitimlere eştir. Bu yüzden biz medreseleri, Sivas’ta kurulan ilk üniversite olarak kabul ediyoruz. Üniversitemiz 60 bin kapasiteye sahip, Türkiye’de kurulan 9. üniversite. Eğitim kalitesi oldukça yüksek. Okulunuz bittiğinde Türkiye’de kalıp üniversite hayatına devam etmek isterseniz tercihiniz mutlaka Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olsun.” dedi.

 

Toplantı sonrasında yenilen öğle yemeğinin ardından öğrenciler yerleşkedeki çeşitli fakülte yüksekokul ve meslek yüksekokullarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

Yabancı öğrenciler son olarak son günlerde büyük ilgi gören MiniSivas ve Göleti de gezerek bol bol fotoğraf çektirdiler.

 



Haber Tarihi : 20.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER