Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Mesajı

Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü aziz milletimize kutlu olsun. 

 

Malazgirt, sadece bir savaş değildir. Erenlerin gönüllerinde tutuşan aşkın Sultan Alparslan ve ordusunun hamlesiyle yüce bir davada vücut bulmasıdır.

 

1000 yıl önce açılan Anadolu kapısından geçen ecdadımız, bu coğrafyadan üç kıta yedi iklime adalet dağıtacak, insanlık tarihine adını altın harflerle yazacaktır.

 

Anadolu biz Türkler için sadece bir vatan değil, Yunus Emre’nin ifadesiyle “Gönüller yapmaya geldik” dediğimiz yerdir. Bizim medeniyetimiz, insan ve inşa medeniyetidir. Fetih medeniyetidir. Fetih, inancımıza göre önce gönüllerin yapılmasıdır.

 

Büyük Türkiye için ülkemizin 2071 vizyonuna doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Müreffeh, güçlü, mazlumun dostu, zalimin korkusu, huzur abidesi bir ülke için var gücümüzle gayret ediyoruz. Tarihimiz nice kutlu zaferlerle doludur. Bu zaferler Büyük Türkiye yolunda bize güç ve kuvvet vermektedir.

 

Bu vesile ile Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü kutluyor, Sultan Alparslan’a, Anadolu’nun vatan kılınmasında canını esirgemeyen Malazgirt şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


Prof. Dr. Alim Yıldız
 Rektör

 



Haber Tarihi : 26.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER