Basın Açıklaması (Hastane)

Corona virüsü dünya genelinde bir tehdit olarak artmaya devam ederken, art niyetli bazı insanların halkımızı tedirginliğe ve infiale sevk edecek asılsız haberlerle kamuoyunu meşgul ettiğine üzülerek şahit olmaktayız.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizde bazı bölümlerin virüs nedeniyle kapatıldığı, acil servisin karantinaya alındığı gibi aslı olmayan haberler kamuoyunu tedirgin edici boyutlara ulaşmıştır.

 

Üniversitemiz Hastanesi’nde corona virüsüne ilişkin herhangi bir sağlık problemi yaşanmamış, Hastanemiz rutin teşhis ve tedavi hizmetlerine devam etmektedir. Halkımızın resmi makamların açıklamalarına itibar etmesi bilgi kirliliğinin önüne geçilmesinde ve sağlıklı bir iletişimin kurulmasında son derece önemli bir yere haizdir.

 

Halkımızın sağlığını her şeyden üstün gören devletimizin ilgili kurumları vatandaşlarımızı korumak adına gerekli tedbirleri almış bulunmaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak bizler de yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. Halkımızın endişeye kapılmaması, resmi makamlardan gelmedikçe hiçbir açıklamaya itibar etmemesi elzemdir.

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Uygulama ve Araştırma Hastanesi



Haber Tarihi : 28.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER