Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Devam Ediyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği iş birliği ile “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konferansı düzenlendi.


 
Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


 
Terör örgütlerinin her türlü zararlı propaganda çalışmalarına karşı öğrencilerimizin bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosunda görevli personel tarafından bilgilendirme yapıldı. 


 
Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesinin Terörle Mücadele’nin çatı projesi olduğu belirtilerek, lise öğrencileri ile birlikte bütün üniversite öğrencilerinin terörle mücadelede hedef kitleler olduğu öğrencilere hatırlatıldı.


 
Terör örgütlerinin faaliyetlerini önlemek için toplumu bilgilendirmenin sürekli olarak devam ettiği belirtilirken, huzurlu bir eğitim için emniyet ve asayiş aktifliğinden ziyade öğrenciler arasında oto kontrol mekanizmasının daha önemli olduğu vurgulandı.

 

BÖF Bürosunun terör ile mücadele dışında sosyal etkinlik faaliyetlerde de etkin olarak çalıştığı aktarılırken, sosyal hayatta ve sosyal medyada istismarın tespit edilmesi veya gözle görülür bir şekilde anlaşılması gibi durumlarda sanal devriyelerin devreye girdiği bilgilendirmesi yapıldı.
 



Haber Tarihi : 11.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER