Öğretmenler Günü Resim Sergisi

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Ana Sınıf Atölyesi 3’üncü öğrencileri tarafından “Öğretmenler Günü Resim Sergisi” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide 30 eser sanatseverlerle buluşurken, öğrenciler yan flüt ve gitar eşliğinde müzik ziyafeti de sundular.

 

Öğretmenler Günü münasebetiyle açılan sergi hakkında açıklamada bulunan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut Öğretmenler Günü’nün çok anlamlı bir gün olduğunu vurgulayarak, “Kadınlar, gençler ve bölüm olarak bizi bugünlere taşıyan Cumhuriyetimize, Cumhuriyetin kurucularına, en başta Atatürk’e teşekkür etmeliyiz.” dedi.

 

Sergiyle ilgili bilgiler de aktaran Dr. Öğr. Üyesi Bulut, “Öğrencilerimiz ‘Biz öğretmen olmadan önce de resim yapıyorduk’ konseptiyle çalıştılar. Belli bir temaya bağlı kalmadık. Bir konuyla bunu kısıtlamak istemedik. Ağırlıklı olarak öğrencilerimizin atölye içerisindeki oluşturulmuş düzenlemelerden yola çıkarak yaptıkları çalışmalar. Tors, canlı model, obje, natürmort gibi çalışmalardan oluşuyor. Sergimize gelen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


Sergiye izlemek için gelenler resimleri çok beğendiklerini ifade ederek, bu özel günün bu sergiyle daha da anlam kazandığını söylediler.

 

 

 



Haber Tarihi : 26.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER