Ebelik Bölümü “Bilinçli Eş Seçimi” Konulu Program Düzenledi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Bilinçli Eş Seçimi” konulu program düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Zeliha Burcu Yurtsal, “Öncelikle tüm hocalarıma, akademik ve idari personele ve kıymetli öğrencilerimize burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kendi bölümümüzde yıllardır Sema Hocam ile beraber bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz ve bilinçli eş seçimi gerçekten bölüm olarak çok değer verdiğimiz bir konudur.’’ dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ebelik Bölümü öğretim elemanı Sema Aktaş Biçer yaptığı konuşmada, “Kişiye hissettiğiniz duygu bambaşka, çünkü orada var bir güven. Onunla özellikle sıkıntılarınızı paylaştığınız zaman bir rahatlama, bir hafifleme var. Elbette ki duygusal ilişkilerle benzer tarafları var. Örneğin, dostunuzu gördüğünüz zaman kalbiniz kelebekler gibi uçuşmuyor. En belirgin özelliği odur. Duygusal arkadaşlık dediğimiz şey ne? Artık yaşamınızda duygusal ilişkide olduğunuz kişiyi o dostunuzdan, arkadaşınızdan dünyadaki herkesten ayıran bir durum yaşanıyor. Ne oluyor? O özel biri olmaya başlıyor. Sürekli mesajlaşmak istiyorsunuz, aklınızda o, bilgisayarın veya telefonun başından ayrılmak istemiyorsunuz, aklınıza geldiği zaman kalbiniz çarpıyor, kendi kendinizi gülümserken buluyorsunuz. Bir de bakıyorsunuz ki aklınızdan o geçiyor. Gece rüyanız, gündüz hayaliniz olmaya başlıyor, iyi ki de öyle. Zaten öyle olmasa diğer ilişkilerden ayıran özelliği olmayacak. Bunlar da herkese karşı her zaman yaşanmıyor. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen konuşmacı Sema Aktaş Biçer’ e çiçek takdim etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT 

www.youtube.com/watch VİZYON 58 



Haber Tarihi : 14.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER