Bankacılık ve Finans Söyleşi Günleri Düzenlendi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimizin oluşturduğu Bankacılık ve Finans Kulübü “Bankacılık ve Finans Söyleşi Günleri” adlı program düzenledi.

 
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 
Bankacılık ve Finans Kulübünce düzenlenen söyleşi 3 gün sürdü ve her bir günde sigortacılık, bankacılık ve finans günü olmak üzere başlıklar kapsamlı olarak ele alındı.

 
Programda konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, “Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın finansmanında en önemli sektör finans sektörüdür. Gerek iç finansman yetersizliği gerekse dış finansman yetersizliği bizim gibi ülkelerin en önemli problemlerinden biridir, teoride de bu şekilde ifade ederiz. Gerek iç finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve gerekse dış finansman çeşitlendirilmesi hep finans sektörü aracılığıyla oluyor. Burada da finans sektörlerinin bu boyutları 3 gün boyunca hem iç finansman hem de dış finansman değerlendirilmeleri yapılacaktır. Ülkemizde de özellikle iç finansman kaynaklarını artırmak amacıyla her gün hayatımıza yeni finansman araçları sokulmaya çalışılıyor. Mesela en son, hepimizin malumu altın hesapları çıkarıldı. Yastık altındaki altınları iktisatçıların deyimiyle ‘iddihar etmiş’ altınları tasarrufa dönüştürmek için bir uygulama başlatıldı. Altına endeksli tahvil uygulaması başlatıldı. Yani finans piyasamıza yeni gelen araçlardır bunlar. Tabii bunlar ekonomi yöneticilerinin tabiri caizse Türk halkının iddiharını bilinçli tasarrufa dönüştürmek için başvurduğu çabalar ve olumlu sonuçları da görülmeye de başlandı. Tabii gönül ister ki yastık altındaki bütün birikimler bir finans kaynağı olarak yatırımların finansmanına aksın, aracı kurumlara aksın ve aracı kurumlar aracılığıyla da yatırımları finanse etsin.” dedi.

 
Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Merve Tuncay, “Üniversitelerimiz yalnızca eğitim hizmeti veren değil, aynı zamanda bilgi üreten kurumlardır. Bu özellikleriyle, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte, üretilen bilgileri insanların istifadesine sunmaktadırlar. Bankacılık ve finans topluluğu da bu amaçla kurulmuş olup kulüp bünyesinde gerçekleştirilen ve 3 gün sürmesi planlanan, bankacılık ve finans söyleşi günleri bu sene; sigortacılık, bankacılık ve finans günü olmak üzere her günü bir uzmanlık alanına ayrılıp daha kapsamlı hale getirilmiştir.” ifadelerini kullandı. 

 
Banka yöneticisi, sigorta temsilcileri, iş adamları, akademisyen, ekonomist ve kurum müdürlerinden müteşekkil konuşmacılara programa konuşmacı olarak katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve plaket verildi. 
 



Haber Tarihi : 14.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER