Plevral Hastalıklar Sempozyumu Düzenlenecek

2017-2018 yılı eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Üniversitemizde eğitici çalışmalar da başlıyor.

Bu çalışmalardan ilki, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu iş birliği ile 9-10 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Plevral Hastalıklar Sempozyumu olacak.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ekber Şahin sempozyuma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin, yapılacak olan çalışma ile Üniversitemizin adından söz ettirmek istediklerini belirterek, “Buradaki amacımız bu hastalıkla ilgili güncel yaklaşımları yakalamak, bu konuda nereye geldiğimizi görmek ve buna bilimsel katkı sunmaktır. Akciğer zarı hastalıklarıyla ilgili bilimsel verileri burada konuşacağız.” dedi.

Şahin, sempozyuma katılım hakkında da bilgi vererek, “Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) başta olmak üzere Türkiye genelinden katılımın sağlanacağı ulusal bir sempozyum olacak. Türkiye genelinden yaklaşık yirmi beş merkezden öğretim üyeleri, uzmanlar ve asistanların katılacağı ve katkı sağlayacağı bir sempozyum düzenleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Halk arasında akciğer zarı kanseri adıyla bilinen Mezotelyoma hastalığının Yıldızeli ve Şarkışla’da sıkça görüldüğünü söyleyerek, “Bu hastalığın Sivas ili Yıldızeli İlçesi ve Şarkışla bölgesinde bulunan beyaz toprakla ilişkili olduğu bilinmektedir. Bunların da derinlemesine tartışılacağı ve tedavide nereye geldiğimizin konuşulacağı bir sempozyum olacaktır. Sivas ilinde bu hastalıkla ilgilenen tüm göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi ve dâhilî branşlarda çalışanların bu sempozyuma katılmalarını bekliyoruz.” diye vurguladı.

Sivas ili Yıldızeli İlçesi ve  Şarkışla bölgesinde bulunan beyaz toprakla ilişkili olduğu bilinmektedir. Bunlarında derinlemesine tartışılacağı ve tedavide nereye geldiğimizin konuşulacağı  bir sempozyum olacaktır. 

Bu organizasyonun bir diğer amacının Sivas’ı tanıtmak olduğunu anlatan Şahin, “Şehir dışından gelecek yaklaşık 70-80 kişilik misafir grubu olacak. 9 Eylül’de yapacağımız bilimsel toplantılar sonrasında 10 Eylül’de de Sivas’ın güzide yerlerinde hocalarımızı gezdirmeyi ve onlara Sivas’ı tanıtmayı amaçlamaktayız. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde bize katkılarını esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve ekibine, ayrıca bu organizasyonun Sivas’ta gerçekleştirilmesi için bize katkı sunan değerli Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanımıza ve yönetimin kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” diye sözlerini bitirdi.

 



Haber Tarihi : 07.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER