Üniversitemiz 5’inci Sırada

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nün girişimleriyle Üniversitemiz 5 Aralık 2019 tarihinde Kanada’da yapılan Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) Konseyi’nde alınan kararla Frankofon Üniversiteleri Ajansı’na ortak üye olarak kabul edildi.

Dünyada 118 ülkede 990 üniversite kuruluşunu bir araya getiren, Fransızca Konuşulan Yüksek Öğretim ve Araştırma Kurumları Birliği’ne Galatasaray, Hacettepe, Yıldız Teknik ve Yeditepe Üniversitesi’nin ardından Türkiye’den kabul edilen 5’inci üniversite oldu.

Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden yapılan açıklamada, AUF’a üye olarak kabul edilmesi Üniversitemizin uluslararası camiada tanınması ve temsili, Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların desteklenmesi açısından da oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Başta Fransa olmak üzere Kanada, İsviçre gibi ülkelerin katkılarıyla yıllık 40 milyon euro’yu aşan bir bütçeyle, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimlerinde proje hazırlayacak araştırmacılara Fransızca dil eğitiminde katkı sağlamayı, araştırma projelerinin uluslararası alanda gerçekleşmesi için yatırım yapmayı hedeflediğinin belirtildiği açıklamada, bunun da Üniversitemizin geleceğine büyük bir katkı sunacağı ifade edildi.

1961 yılında Montreal’de kurulan AUF, üniversitelerde proje hazırlamalara destek sağlamak, araştırma kalitesini artırmak ve mesleki entegrasyonun gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan AUF, Yüksek Öğretim ve Araştırma kurumları arasında uluslararası alanda dayanışmayı teşvik etmesiyle birlikte, alanında uzmanlığın ve yeniliklerin paylaşımını kolaylaştırmayı gaye ediniyor.

Haber Tarihi : 18.12.2019