Rektörümüz Oş Üniversitesi’nin Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, “Marka Üniversite” olma hedefi doğrultusunda yurt içinde yaptığı çeşitli çalışmaların yanı sıra “Dünya Üniversitesi” gayesiyle yurt dışında yer alan üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliklerine devam ediyor. 

 

Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız Kırgızistan’ın Oş Devlet Üniversitesi’nin 80’inci kuruluş yıl dönümü kutlamalarına video konferans aracılığıyla katıldı.

 

Kutlama etkinliklerinde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, konuşmasına Üniversitemiz hakkında bilgi vererek başladı.

 

Rektörümüz Yıldız konuşmasının devamında, “Üniversitemiz ile Oş Üniversitesi arasındaki ilişki uzun bir geçmişe sahiptir. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde değişik yıllarda çalışmışlardır. 2016 yılından itibaren Üniversitemiz ile Oş Devlet Üniversitesi arasında ERASMUS KA107 ve Mevlâna değişim programları kapsamında çok sayıda öğrenci, idari personel ve öğretim üyesi değişimi gerçekleşti. 2017 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak Oş Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ettim. Bu ziyaret kapsamında ikili anlaşmalarımızı imzaladık. Bu anlaşmalara istinaden Üniversitemiz ile Oş Devlet Üniversitesi arasında öğrenci değişimi gerçekleşti. 2020 yılının başında Oş Devlet Üniversitesi’nin saygıdeğer rektörü ve beraberindeki heyet Üniversitemizi ziyaret ettiler. Bu vesile ile her alanda iş birliği yapabileceğimizi gördük. İnşallah COVID-19 pandemisinin sona ermesiyle birlikte ilk ziyaretimizi de Oş Devlet Üniversitesi’ne yapacağımızı şimdiden bildirir, üniversitenizin 80’inci kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.
 



Haber Tarihi : 16.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER