Görme Engelli Yüzme Millî Takımı Kampı Üniversitemizde Yapılıyor

Üniversitemiz Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek kamp 9 gün sürecek. 27 sporcunun ve 5 antrenörün katıldığı kampta ilk kez görme engelli sporculara bilimsel test uygulaması da yapılacak.

İlk antrenmanlarına çıkan sporcuları Üniversitemiz Olimpik Yüzme Havuzu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız karşıladı.

Konu hakkında bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, “Türkiye Görme Engelliler Yüzme Takımı’nın kamp yeri olarak Üniversitemizi seçmesi bizler için sevindirici bir olay. Antrenörlerimize, Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz, sporcularımızı burada en iyi şekilde ağırlayacağımızdan emin olabilirler. Sağlık kontrollerini Üniversitemiz Hastanesinde gerçekleştireceğiz. Analizleri ve antrenmanları ise Olimpik Yüzme Havuzumuz ve spor salonumuzda yapacaklar. Bizler sporcularımızı ve teknik heyeti en iyi şekilde ağırlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşan Millî Takımlar teknik direktörü Mahmut Karakollukçu, Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu performans ölçüm kampı ve millî takım seçmeleri bu yıl Sivas’ta yapılıyor. Bu kapsamda Üniversitemiz, sporcularımızı ve teknik heyeti burada en iyi şekilde ağırlıyor.” dedi.

Teknik direktör Karakollukçu, “Kampta; minik, yıldız, genç ve büyük millî takım sporcularımız var. İçlerinde dünya derecelerini aşan sporcularımız var. Sporcularımız 9 gün boyunca burada çeşitli testlerden geçecekler ve antrenmanlarına devam edecekler ve antrenmanlarını en iyi şekilde tamamlayan sporcularımız ile yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Görme Engelli Yüzme Millî Takımı ısınma hareketlerinin ardından ilk antrenmanlarına başladı.

Öte yandan sporcular Üniversitemiz hastanesi 15 Temmuz Şehitleri polikliniğin de gerekli sağlık taramaları yapıldı.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch  SRT

www.youtube.com/watch  VİZYON 58



Haber Tarihi : 07.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER