Sivas İl Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumunu görüşmek üzere Valimiz Salih Ayhan başkanlığında

 

Üniversitemiz Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Toplantıda; İl Sağlık Müdürü F. Selçuk Moğulkoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Altun, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Bakır ve Prof. Dr. Sinan Gürsoy, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Kemal Filiz, Numune Hastanesi Başhekimi Emin Ertan Temizöz, Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ile diğer ilgililer katıldı. 

 

Yapılan toplantıda; Sivas'ta alınması gereken sağlık önlemleri, sürveyans ve filyasyon çalışmalarının takibi, sağlık kurumları kapasite ve hizmet sunumu, insan gücü ihtiyacı ve mevcut durumu, il genelinde yapılması planlanan seroprevalans çalışmaları ve proje uygulamaları görüşüldü.

 

Toplantının ardından değerlendirmede bulunan Valimiz Salih Ayhan, sağlık teşkilatının ve altyapısının çok önemli olduğunu belirterek, "2020 bütçesinde en fazla payı sağlık alıyor. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kültürünün en güzel yansımalarından birisi, devletin bütçesine yansımış bir şekilde. Bu süreçte de sağlık teşkilatlarımızla ilgili, sağlıkla ilgili, ödemeyle ilgili, parasal konuda sorun olmadığını ifade etmek istiyorum. Personel, lojistik ve malzeme alımında teşkilatlarımız daha da iyi olacak." dedi.

 

- "Sorumluluk Mevkiinde Olan İnsanların Dili ve Üslubu Çok Önemli"

 

Yaşanan süreçten herkesin etkilendiğini kaydeden Valimiz Ayhan, "Bu kadar nüfusu evde tuttuktan sonra o insanları; zihnen ve bedenen de koordine etmeniz lazım. Yaz dönemine denk geliyoruz. Okullar tatil, yaz tatili bunları düşündüğümüz zaman bunlara yönelik politikalar geliştirmemiz gerekiyor. Medyanın ve özellikle sorumluluk mevkiinde olan insanların dili ve üslubu çok önemli." diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Şehrimizde çok  fazla olumsuz bir şey yok. Elbette bu birlikteliğin çok büyük önemi var. Ben bu açıdan Sağlık Müdürümüze, ilgili arkadaşlara, başhekimlerimize teşekkür ediyorum. Her hafta bir araya geliyorlar, alınması gereken önlemlerle ilgili. Bizim daha önceden oluşturduğumuz bir aşı grubumuz vardı, kanser grubumuz vardı. Kanser grubundan da çalışmaya başladılar. Yine bugün itibarıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim Hocamla da görüştük. Bir grup daha oluşturuyoruz. Özellikle COVİD-19’a yönelik bir çalışma gurubu. İnşallah bundan güzel sonuçlar alacağımızı umuyorum. Size ve sağlık çalışanlarına ben teşekkür ediyorum.  Bu dönemde sağlık çalışanlarının morale çok ihtiyacı var. Bunu sağlamamız yararlı olur. Toplumsal etkisini düşünmemiz gerekiyor. Psikolojik anlamda insanları etkiliyor. İnşallah şehirde ortak çalışmalar da yapabiliriz.” ifadelerine yer verdi.
 



Haber Tarihi : 10.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER