Dini İlimler Merkezi’nden Öğrencilere Lisans Destek Kursları


Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dinî İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMER) ilahiyat alanındaki bilimsel çalışmalara ek olarak, düzenlediği lisans destek kursları ile öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Bu kapsamda, 2018-2019 eğitim yılında düzenlenen lisans destek kurslarına katılan öğrencilere belge töreni düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, DİMER Müdürü Prof. Dr. Sami Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Güz ve bahar olmak üzere 2 dönemde düzenlenen kurslarda İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri öğrencilere Arapça Nahiv, Pratik Arapça (Muhadese), Modern Arapça, Akaid, Tefsir gibi alanlarda eğitim verdiler. Kurslara katılan öğrenciler örgün ilahiyat derslerinin yanı sıra aldıkları bu tamamlayıcı destek kursları ile akademik yetkinliklerini üst seviyeye çıkarmak adına önemli bir adım atmış oldular.

DİMER Müdürü Prof. Dr. Sami Şahin törende yaptığı konuşmada, bu kursların dönem içinde olduğu gibi yaz döneminde de devam edeceğini ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleriyle koordineli olarak ihtiyaç duyulan alanlarda düzenlenecek kursların ücretsiz olacağını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, DİMER’in düzenlediği bu kurslarda bizzat kendisinin de hoca olarak ders verdiğini, öğrencilerin akademik gelişimleri için fakülte olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. 

Rektör Yardımcısı Kılıç ise, İlahiyatın geniş ders yoğunluğu içinde dışarıdan okunan bu tür kursların oldukça önemli olduğunu ve DİMER’in bu anlamda önemli bir açığı kapattığının altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, DİMER’İN düzenlediği bu kursların İlahiyat alanında çok önemli olduğunu, kendisinin de öğrencilik yıllarında fakülte dışı ek derslere katıldığını ve çok fayda gördüğünü anlattı.

Eğitim sonunda dereceye giren öğrencilerden kurs birincisi Arzu Vasfiye Özyürek’e belge ve hediyelerini Prof. Dr. Alim Yıldız, kurs ikincisi Selma Kılıç’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve kurs üçüncüsü Esra Morgül’e İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan verdi.
 



Haber Tarihi : 26.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER