Eczacılık Fakültesi Teknik Gezi

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi tarafından öğrencilerin ilaç endüstrisi hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla teknik gezi düzenlendi.

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülen Melike Demirbolat’ın girişimi ve öncülüğünde Konya’da bulunan İlko İlaç Sanayi Üretim Tesisleri ile Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi bünyesindeki ZadeVital Ar-Ge ve Üretim Tesislerine düzenlenen gezi vasıtasıyla öğrenciler okulda aldıkları teorik bilgiyi sahada görme şansı elde ettiler.

Ayrıca öğrencilerin ilaç üretim proseslerini yerinde görmeleri, ilaç ve kozmetik grupları arasındaki farklılıklara tanık olmalarını ve ilaç endüstrisine olan ilgilerinin artırılmasını hedefleyen gezide, öğrenciler ilaç endüstrisini yakından tanıma fırsatı buldular.

Haber Tarihi : 17.05.2019