Yoğun Bakım Hemşireliği Kurs Programı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından 06 Ocak-14 Şubat 2020 tarihleri arasında 6'ncısı düzenlenen ve koordinatörlüğünü Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı Arzu Anıl Açıl Özdemir’in üstlendiği Sağlık Bakanlığı Onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Kurs Programı açılışı yapıldı.

 

Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Ergül Koçak, Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcıları ve 17 kursiyer katıldı.

 

Hastanın durumunda ortaya çıkan değişiklikleri ilk saptayan ve acil durumlarda ekip içinde hızlı karar alması gereken, karmaşık ve beklenmedik anda ortaya çıkan sorunlarla daha sık karşılaşan ve sağlık hizmeti sunumunda önemli bir yere sahip Yoğun Bakım Hemşireliği Kurs Programının açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Ergül Koçak, “02.05.2007 tarihli 5634 kanun numaralı Hemşirelik Kanunu’nun 8. Maddesini çıktıktan sonra özellik arz eden birimlerde bakanlık onaylı sertifikalı eğitim programları düzenlenmişti. Biz de bu kapsamda 2008 yılında ilkini yaptık. Bugün de koordinatörümüz Arzu Anıl Açıl Özdemir tarafından bu döneme ait kursumuzu 6 Ocak- 14 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Kursumuz teorik ve uygulama eğitimi kapsamında yapılacak. Akabinde sınav ve bakanlık onaylı sertifika verilecektir. Şimdiye kadar bu kursu düzenleyen koordinatörlere çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

 

Kurs Koordinatörü ve Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı Arzu Anıl Açıl Özdemir, eğitim süreci hakkında teknik bilgileri kursiyerlerle paylaşarak, kurs programının 120 saat teorik, 120 saat klinik uygulama şeklinde olacağını, teorik program sonrası yapılacak sınav ve klinik uygulama değerlendirmeleri sonrasında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin Sağlık Bakanlığı’nca tescillenen sertifikalarının dağıtılacağını ifade etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından kurs eğitimine geçildi.

 

 



Haber Tarihi : 08.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER