Kale Projesi Yatırım ve İşletme Çalıştayı Düzenlendi

Kale Projesi Yatırım ve İşletme Çalıştayı Düzenlendi. Kale projesi yatırım ve işletilmesi amacıyla Kütükev’de düzenlenen çalıştaya Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Çalıştayda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Kale Projesi’nin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın, “Sivas Kale Projesi ile ilgili uzun zamandan beri birtakım çalışmalar yapılıyor. Çok sembolik bir kısmı hariç mülkiyet sorunlarının bertaraf edilmesiyle projeye hız verdik. Bugüne kadar bu proje ile ilgili kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 45 milyonluk bir harcama yapıldı. Belki görüntü olarak ortada bir şey yok gibi gözüküyor ama bu olmadan da diğerlerine geçme şansımız olmuyor.” Kale Projesi’nin mazisinin çok eskilere dayandığını aktaran Başkan Aydın, “Şu an elimizde olan kısmıyla Kale’ye Kale demek biraz zor. Âdeta tinercilerin yuvası, mezbelelik bir alan konumunda. Bize yakışan burayı olması gerektiği noktaya taşıyabilmek.” dedi

Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada, “Çalıştayı düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok faydalı olduğunu düşündüğüm, kentsel dönüşüm ile ilgili önümüzde bir çalışma var. Şehir kültürümüzü ortaya çıkaracak, turizme katkısı olacak ve ticareti geliştirecek bir çalışma. Sivasmızın, yurt dışından gelen misafirlerimizin çok beğendiği, Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olan çok güzel meydanı var. Etrafı açık, başka bir yerde böyle bir meydan yok. 11’inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül meydanımızı gezerken ‘Kayseri bu kadar canlı değil.’ diyordu. Ben daha yapılan bu çalışmalar ile kentimizin güzel olacağını düşünüyor, katkısı olan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalıştay soru cevap bölümünün ardından sona erdi



Haber Tarihi : 17.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER