GOP Öğretim Üyelerinden Resim Sergisi

Görsel sanatlar alanında birçok çalışma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığımız Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek etkin çalışmalar yapılmasını sağlıyor. 


Karşılıklı iş birliği kapsamında Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Müge Akçakoca ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Gök üniversitemizde kişisel sergilerini açtı.

Kültür Merkezi A ve B Fuaye alanında açılan sergi hakkında açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi. Müge Akçakoca, “Buraya güzel bir sergi açmak için geldik.  ‘Veganlık’ üzerine bir çalışma yaptık. Benim çalışmalarımın kaynağı İspanyol şair ve yazar Borges’in bir sözü tanımlaması üzerine. Bu tanımlama şöyle; hayvanları üçe ayırıyor. Birlikte televizyon izlediklerimiz, yediklerimiz ve korktuklarımız diye. Ben bu tanımlama üzerinden sergimde bulunan işleri oluşturdum. Birlikte televizyon izlediklerimizi bir gruba ayırdım ve onları bez parçalara kumaşlara boyadım. Ahşap parçalarda olan diğer grupta ise bu birlikte televizyon izlediklerimiz, yemek yediklerimiz ve korktuklarımızın nesnelerini objelerini yerleştirdim. Aslında buradan bir ‘Vegan’ olarak da eleştirel bir yaklaşım. Genel olarak insanlar böyle düşünüyorlar bu durumu. Sevdiği hayvanlar var ve yedikleri hayvanlar var. Bu çelişkiyi ortaya çıkartmak için böyle bir çalışma yaptım.” dedi. 

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Gök, “Bu sergide Türcü Natürmortlar yer alıyor. Neden Türcü Natürmortlar? Çünkü burada avcılık adı altında işlenen cinayetlerden bahsediyor. Bu bahsedilen cinayetler katilin ve aynı zamanda cinayet mahallinden fotoğraflar. İnsanın aslında büyüklük taslayıcı yapısı üzerine şekillenen ve onları açık eden çalışmalar. Bu çalışmaların aslında çıkış noktası türcülük karşıtı yaklaşım. Fakat diğer taraftan sergilenen eserler internet ortamındaki dolaşan görseller bunlar. Çünkü insanlar öldürdükleri hayvanlarla beraber yani o cinayeti aslında ifşa eden şekilde fotoğraflar çekiniyorlar. Övünerek bunu koyuyorlar bu da tamimiyle türcü bir yaklaşımdır. ” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 13.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER