Turizm Fakültesi’nden Cumhuriyet Bayramı Programı

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle “Atatürk’ün Sevdiği Türküler Eşliğinde Kokteyl Programı” isimli program düzenlendi.

 

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Enis Baha Biçer, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, “Bilindiği gibi büyük Atatürk’ün önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız tarihte eşine az rastlanan biz zaferle sonuçlandırılmıştır. Ve bu zafer Cumhuriyetle taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur. Cumhuriyet rejimi demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, onu modern dünyanın kavram ve temelleri ile tanıştırmıştır. Türk milleti modern dünyanın bir üyesi olmanın hakkı ve doğruluğunu tatmış, devletimizi gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına eriştirmiştir. Üzerinde bulunduğumuz bu coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilenmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafya da var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik beraberlik ve kardeşlikten almaktadır.” dedi.

 

Açış konuşmasının ardından Turizm Fakültesi öğrencileri tarafından Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü gibi Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği mini konser verildi.



Haber Tarihi : 05.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER