Öğretmenlik Mesleğinde Değer Algısı Konferansı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Kulübü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Öğretmenlik Mesleğinde Değer Algısı” adlı konferans düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.


Sanatçı Elvina Seven tarafından verilen piyano resitalinin ardından programın açış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, “Bu meslek uğruna şehit olmuş bütün şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.


Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise, “Sürdürülebilir kalkınmanın beş tamam ayağı vardır. Bunlar; ekonomi, eğitim, sağlık, çevre ve insanın temel hak ve hürriyetleri gibi alanlar. Biz o alanların çoğunda iyi durumdayız. Ancak en yumuşak karnımız eğitimdir. Eğitimi tanımladığımız zaman; doğuştan gelen bir takım yetilerimizi günün şartlarında yoğurup kendimize bir ortam sağlıyoruz. Yunus’un meteforunda ‘Hamdım, piştim, yandım’ ifadesinde; hamlıktan pişmeye dönme evresi eğitim öğretimin karşılığı. Eğitimin faydasına baktığımız zaman bir bireysel faydası var. Yani kendimi bilgili görgülü hissetmem veya mesleki anlamda bilgili görgülü olmam bireysel faydadır. Bir de mesleki açıdan baktığımız zaman profesyonelliğimizi toplumun lehine kullandığımız zaman toplumsal faydası karşımıza çıkıyor. Bir taraftan akademik bilgi ve becerinin artması için önemli bir ölçü, diğer taraftan da o bilgi ve becerinin içerisinde bir kişilik kazanma sağlanır. “ dedi.


Programda Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, programa katılan Türkçe Öğretmenliği öğrencisi Funda Fırtına’ya “Şahsiyet ve Değerler Eğitimi” kitabına hediye etti.


24 Kasım Sergisi


24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde yapılan etkinliklerden biri de Afiş ve İllüstrasyon Resim Sergisi oldu.


Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kani Ülger ve öğrencileri tarafından açılan sergi büyük ilgi gördü.



Haber Tarihi : 23.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER