Gürün Meslek Yüksekokulu'nda Trafik Kazası Tatbikatı

Gürün Meslek Yüksekokulu bahçesinde trafik kazası tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği öğrencileri aldıkları ilk yardım dersi kapsamında önce CPR maketi ile Temel Yaşam Desteği uygulamalarını öğrendiler. 

 

Öğrenciler bu tatbikatın ardından Öğr.Gör. Berna Baysal Bakay danışmanlığında trafik kazası tatbikatı eğitimi aldılar. Bu kapsamda öğrenciler bilinci kapalı, kırık ve kanaması olan üç yaralıya Temel Yaşam Desteği ve ilk yardım müdahalelerinde bulundu. Ambulans ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yaralıları sağlık ekibine teslim eden öğrenciler uygulamayı sonlandırdılar.

 

Öğr. Gör. Berna Baysal Bakay ilk yardım dersinin önemini şu sözleriyle vurguladı: “Öncelikle ilk yardım eğitimlerinin daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğinin önemini belirtmek isterim. Ülkemizde az sayıda kişi acil müdahale gerektiren durumlarda neler yapılacağını biliyor. Oysa özellikle trafik kaza oranları dikkate alınacak olursa bilinçli yapılan ilk yardım müdahalelerinin önemi daha da artmaktadır. Şunu unutmamak gerekir ki bilinçli yapılan ilk yardım müdahalesi hayat kurtarır, bilinçsiz yapılan müdahaleler ise hayattan koparabilir.” dedi.



Haber Tarihi : 21.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER