Turizm Fakültesi’nden Büyük Başarı

16-18 Ocak 2019 tarihlerinde Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) tarafından yerli üretimin desteklenmesi, markalaşma konusunun desteklenmesi adına, Türkiye’nin uluslararası barkod kodu olan 869 rakamlı ürünlerin ve markaların desteklenmesi için ‘869-Yerliyse Yeriz’ adı altında kampanya başlatılmıştı.

Bu kampanya dâhilinde 19 üniversite ve birçok profesyonel şefin katılımıyla düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri çeşitli dallarda madalya kazandı.

Erkek şefler ekip yarışmasında Turizm Fakültesi öğrencilerimiz Ünalcan Kutal, Sadık Dakal, Yılmaz Geçici; Bartın yöresine ait pumpum çorbası, Iğdır yöresine ait bozbaş piti kebabı ve Sivas yöresine ait kelle tatlısı ile gümüş madalya,

Erkek şefler ekip yarışmasında öğrencilerimiz Mücahit Soykan, Rasim Demirtaş, Mehmet Akyel; Sivas yöresine ait peskütan çorbası, Mardin yöresine ait incasiye ve Trabzon yöresine ait laz böreği ile bronz madalya,

Yöresel pilav yarışmasında öğrencimiz Safiye Sevindik; Divriği pilavı ile bronz madalya, Mücahit soykan; duvaklı pilav ile bronz madalya,

Kapalı kutu üniversiteler arası yarışmasında öğrencilerimiz Ünalcan Kutal ve Mehmet Akyel ise bronz madalya kazandı.

Ayrıca zeytinyağlı ve meze ekip yarışmasında, bireysel bayan şefler kategorisinde Merit Ödülünü almaya hak kazandı.

Yapılan bu yarışmalarla öğrencilerimizin akademisyenlerimizden aldıkları teorik bilgiyi pratiğe dönüştürerek sahaya çıktıklarında işe adapte olabilmeleri ve zorluk yaşamamaları hedeflenmekte.

Haber Tarihi : 29.01.2019